Deze website gebruikt funtionele cookies. Door gebruik te maken van deze website geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
Je wordt ziek of raakt je baan kwijt. Het kan zomaar gebeuren. Of nog erger en je partner komt te overlijden. In al deze gevallen kan dat voor grote verandering in je inkomen zorgen. Maar je huur of hypotheek lopen wel door en moet natuurlijk gewoon betaald worden. Voor dat risico kan je een inkomensverzekering afsluiten. Soms is zo'n verzekering zelfs verplicht.
Inkomensverzekeringen zijn er in veel soorten. In grote lijnen zijn die soorten in de volgende twee groepen te verdelen:
Werk en Inkomen
Het risico dat je door ziekte of een ongeval plotseling minder inkomen krijgt kan je met dit soort verzekeringen afdekken. Bijvoorbeeld:
WIA-verzekeringen; Met deze verzekering ben je als werknemer in loondienst gedekt wanneer je voor een bepaalde periode niet meer kan werken en minder inkomen ontvangt.
Arbeidsongeschiktheidsverzekering; Deze verzekering dekt ook het risico van minder inkomen, maar is meer bedoeld voor zelfstandig ondernemers
Voor huiseigenaren
De meeste mensen die een huis kopen hebben daarvoor een hypotheek nodig. Een hypotheek is lening voor een groot bedrag. Rente en aflossing moeten daarbij over een lange tijd (terug)betaald worden. Om te voorkomen dat je door bepaalde gebeurtenissen zoals overlijden, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid niet meer aan die verplichting kan voldoen kan je een verzekering sluiten. Soms worden deze verzekeringen ook door de geldverstrekker verplicht gesteld. Voorbeeld:
Woonlastenverzekering; Dit soort verzekeringen zorgen voor een aanvulling op je inkomen om toch de woonlasten te kunnen blijven betalen in het geval van arbeidsongeschiktheid of werkloosheid.
Overlijdensrisicoverzekering: Stel dat jij of je partner komt te overlijden, dan dan zal de geldverstrekker van de hypotheek toch willen dat er aan de betalingsverplichtingen wordt voldaan. De overlijdensrisicoverzekering keert dan een bedrag uit waarmee de hypotheek geheel of gedeeltelijk kan worden afgelost
Of een inkomensverzekering voor jou wenselijk is, en zo ja welke dan, hangt van meerdere factoren af. Wij kunnen je hier uitstekend bij helpen en adviseren.
Heb je een vraag over onze diensten omtrent de hypotheek, verzekeringen of de woning? Wij zijn je graag van dienst!
Een BKR registratie kan gevolgen hebben voor de financieringsaanvraag. Je staat bij BKR geregistreerd als er een contract is gesloten met een financiele verplichting dit is doorgaans slechts bij een kredietverstrekker. Sinds enige tijd is ook de mobiel aanbieder waarbij er een contract op afbetaling met een doorlopende verplichting van meer dan € 250,- van toepassing is ook verplicht om hier een registratie bij het BKR van te maken. Dit is ter bescherming van u en ter bescherming voor een mogelijke andere kredietaanbieder om over creditering tegen te gaan. Een registratie hoeft niet negatief te zijn, echter indien er niet aan de verplichtingen word voldaan dan is de kredietaanbieder verplicht de op de registratie een achterstandscodering te melden.
De achterstandscodering kan zeker gevolgen hebben. Laat je hierover goed informeren, we lichten e.e.a. graag toe
Indien de werkgever op de werkgeversverklaring een intentie uitspreekt waarbij het dienstverband voor bepaalde tijd na verlenging wordt voorgezet voor onbepaalde tijd is dat doorgaans voldoende voor de reguliere geldverstrekker. Ook in geval een arbeidsovereenkomst niet wordt voortgezet voor onbepaalde tijd bestaat er een mogelijkheid om het gemiddeld inkomen uit de laatste 3 jaar te herleiden, dit noemt met flexinkomen. Tegenwoordig zijn er in overleg met diverse uitzendorganisatie mogelijkheden om een toetsinkomen vast te leggen. We bespreken de mogelijkheden graag..
Nadat de hypotheek tot stand is gekomen schrijft de notaris het hypotheekrecht op de woning in bij het Kadaster. Ook wel ‘het hypotheekregister’ genoemd. Dit tot zekerheid voor de geldverstrekker.