Deze website gebruikt funtionele cookies. Door gebruik te maken van deze website geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
Met een Woonhuisverzekering of opstalverzekering biedt je dekking voor mogelijke schade aan je eigen koopwoning. Het gaat daarbij aan schade die ontstaan is door storm, inbraak, brand en blikseminslag. Voor iedereen die een eigen woning in bezit heeft is het aan te raden een opstalverzekering af te sluiten. Voor de meeste mensen is een huis namelijk het kostbaarste bezit. Wanneer je voor de aankoop van je huis een hypotheek hebt moeten afsluitenis een opstalverzekering zelfs verplicht door de geldverstrekker. Het huis is namelijk de zekerheid voor de bank als de hypotheekkosten niet meer worden betaald.
Dekking
Bij een opstalverzekering wordt eventuele schade aan de opstal gedekt. Opstal is de woning met het perceel zelf en daarbij alles wat aard- of nagelvast aan uw woning of perceel vast zit. Schuttingen, toilet, parket en keuken zijn hier voorbeelden van. Alles wat verhuisbaar is valt onder de inboedel. Onder de dekking vallen ook bijgebouwen en tuinafscheidingen. Funderingen en glas vallen er buiten en zijn vaak apart bij te verzekeren.
Over- en onderverzekerd
Stel dat je woning door een brand volledig is verwoest, dan heb je daarmee maximale schade. De manier waarop je dan schadeloos gesteld bent is door de woning volledig opnieuw te bouwen. Daarom is het uitgangspunt voor de verzekerde waarde de herbouwwaarde van je woning. De herbouwwaarde is het bedrag wat nodig is om de verwoeste woning op dezelfde plek opnieuw te bouwen. Daarom is het heel erg belangrijk om de juiste herbouwwaarde te bepalen. Zodra je schade hebt, zal die hersteld moeten worden. Als dan je verzekerde waarde lager is dan de daadwerkelijke herbouwwaarde, zal niet alles worden vergoed. Dat betekent dat je onderverzekerd bent en het uitgekeerde bedrag niet genoeg is om een nieuwe woning voor je te bouwen. Als verzekerde waarde hoger is dan de daadwerkelijke herbouwwaarde heb je dat probleem niet. Je bent dan oververzekerd. Het is dan wel zo dat je altijd meer premie hebt betaald dan nodig was
Indexatie
Door inflatie is de kans is groot dat de herbouwwaarde van uw woning stijgt na verloop van tijd. Daarom moet u regelmatig controleren of de verzekerde waarde nog overeenkomt met de werkelijke herbouwwaarde. Vaak heeft een opstalverzekering de mogelijkheid van indexatie. Door indexatie wordt de verzekerde waarde van uw opstalverzekering jaarlijks een paar procent verhoogd. Wij raden een opstalverzekering met jaarlijkse indexatie meetal aan.
Heb je een vraag over onze diensten omtrent de hypotheek, verzekeringen of de woning? Wij zijn je graag van dienst!
Een BKR registratie kan gevolgen hebben voor de financieringsaanvraag. Je staat bij BKR geregistreerd als er een contract is gesloten met een financiele verplichting dit is doorgaans slechts bij een kredietverstrekker. Sinds enige tijd is ook de mobiel aanbieder waarbij er een contract op afbetaling met een doorlopende verplichting van meer dan € 250,- van toepassing is ook verplicht om hier een registratie bij het BKR van te maken. Dit is ter bescherming van u en ter bescherming voor een mogelijke andere kredietaanbieder om over creditering tegen te gaan. Een registratie hoeft niet negatief te zijn, echter indien er niet aan de verplichtingen word voldaan dan is de kredietaanbieder verplicht de op de registratie een achterstandscodering te melden.
De achterstandscodering kan zeker gevolgen hebben. Laat je hierover goed informeren, we lichten e.e.a. graag toe
Indien de werkgever op de werkgeversverklaring een intentie uitspreekt waarbij het dienstverband voor bepaalde tijd na verlenging wordt voorgezet voor onbepaalde tijd is dat doorgaans voldoende voor de reguliere geldverstrekker. Ook in geval een arbeidsovereenkomst niet wordt voortgezet voor onbepaalde tijd bestaat er een mogelijkheid om het gemiddeld inkomen uit de laatste 3 jaar te herleiden, dit noemt met flexinkomen. Tegenwoordig zijn er in overleg met diverse uitzendorganisatie mogelijkheden om een toetsinkomen vast te leggen. We bespreken de mogelijkheden graag..
Nadat de hypotheek tot stand is gekomen schrijft de notaris het hypotheekrecht op de woning in bij het Kadaster. Ook wel ‘het hypotheekregister’ genoemd. Dit tot zekerheid voor de geldverstrekker.