Deze website gebruikt funtionele cookies. Door gebruik te maken van deze website geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
Als je op reis gaat is het misschien verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Veel mensen mensen hebben dat eerder gedaan en vinden dat heel gewoon. Maar wat is een reisverzekering nu eigenlijk en om welke redenen zou je er één af moeten sluiten? Vragen die wij graag voor je beantwoorden.
Soorten reisverzekeringen
Je kan reisverzekeringen in grote lijnen onderverdelen in twee soorten. Een doorlopende reisverzekering een kortlopende reisverzekering. Welke van de twee je ook kiest, in beide gevallen zijn zowel jezelf als je eigendommen tijdens je vakantie verzekerd. De basisdekking van een reisverzekering zorgt er meestal al voor dat hulpverlening en aanvullende kosten die je moet maken door bijvoorbeeld ziekte, een ongeval of overlijden zijn gedekt.
Doorlopende reisverzekering
Doe je niets liever dan op langdurig op vakantie gaan of op korte tripjes maken? Als je vaker dan één keer per jaar weg gaat is een doorlopende verzekering in veel gevallen al het voordeligst.
Kortlopende reisverzekering
Ga je maar één keer per jaar op vakantie, dan is een kortlopende reisverzekering waarschijnlijk het meest voordelig. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor alleen de periode dat je daadwerkelijk op reis bent en stopt dus ook automatisch. De kosten voor de kortlopende reisverzekering betaal je dan ook éénmalig.
Wat is er gedekt?
Dat hangt af van de verzekeraar en de verzekering. Je kan denken aan onvoorziene uitgaven zoals repatriëring vanuit het buitenland, extra vervoer- en verblijfskosten en vervangend verblijf.
Je kan de dekking van je reisverzekering ook verder uitbreiden. De aanvullende dekking voor medische kosten bijvoorbeeld. Dat kan handig zijn als je eigen zorgverzekeraar maximaal de Nederlandse tarieven voor medische behandelingen vergoedt. In het buitenland liggen de kosten vaak hoger dan in Nederland.
Ga je op reis en heb je vragen over een af te sluiten reisverzekering? Laat het ons weten, we helpen graag.
Heb je een vraag over onze diensten omtrent de hypotheek, verzekeringen of de woning? Wij zijn je graag van dienst!
Een BKR registratie kan gevolgen hebben voor de financieringsaanvraag. Je staat bij BKR geregistreerd als er een contract is gesloten met een financiele verplichting dit is doorgaans slechts bij een kredietverstrekker. Sinds enige tijd is ook de mobiel aanbieder waarbij er een contract op afbetaling met een doorlopende verplichting van meer dan € 250,- van toepassing is ook verplicht om hier een registratie bij het BKR van te maken. Dit is ter bescherming van u en ter bescherming voor een mogelijke andere kredietaanbieder om over creditering tegen te gaan. Een registratie hoeft niet negatief te zijn, echter indien er niet aan de verplichtingen word voldaan dan is de kredietaanbieder verplicht de op de registratie een achterstandscodering te melden.
De achterstandscodering kan zeker gevolgen hebben. Laat je hierover goed informeren, we lichten e.e.a. graag toe
Indien de werkgever op de werkgeversverklaring een intentie uitspreekt waarbij het dienstverband voor bepaalde tijd na verlenging wordt voorgezet voor onbepaalde tijd is dat doorgaans voldoende voor de reguliere geldverstrekker. Ook in geval een arbeidsovereenkomst niet wordt voortgezet voor onbepaalde tijd bestaat er een mogelijkheid om het gemiddeld inkomen uit de laatste 3 jaar te herleiden, dit noemt met flexinkomen. Tegenwoordig zijn er in overleg met diverse uitzendorganisatie mogelijkheden om een toetsinkomen vast te leggen. We bespreken de mogelijkheden graag..
Nadat de hypotheek tot stand is gekomen schrijft de notaris het hypotheekrecht op de woning in bij het Kadaster. Ook wel ‘het hypotheekregister’ genoemd. Dit tot zekerheid voor de geldverstrekker.